Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Казаните

Героични битки по тези места водил Крали Марко. Скалите по които той стъпвал се огъвали от тежките му стъпки и оставали големи вдлъбнатини, широки и дълбоки колкото казани.

Затова местността, където се намират тези природни вдлъбнитини, се нарича казаните.

Със заповед №1779 от 1972 година на Министерството на горите, на основание чл. 18 и 20 от Закона за защита на природата е обявено за природна забележителност скалното образувание Тримата скални братя, местността Казаните и единственото находище от бодливото сглобче – генгер.форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Казаните - Айтос, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Айтос, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Айтос, снимки от Айтос, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Айтос, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.