Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Бразилия 

Населено място: 

Бразилия - бягство в рая

Рецифе - сравнително нова туристическа дестинация
Рецифе - сравнително нова туристическа дестинация

Рецифе
Това е морската врата в североизточната част на Бразилия, на Атлантическия океан, делови и финансов център. Нарича се още "Американската Венеция", защото оттук започват множество морски търговски пътища.

Агра дос Рейс
Прелестно място, красотата на което е трудно да се опише с думи - необходимо е да се види. Отвисоко изглежда като огромен басейн със спокойни води, в които се отразяват всички отенъци на зеленото. Недалеч от крайбрежието се намират около 200 острова с най-разнообразни форми и конфигурации. Дотам може да се отиде с яхти или моторни лодки. Матросите отлично познават тези места и са винаги готови да разкажат легенди за времето, когато Агра е служила за укритие на пиратите. Агра дос Рейс е съвременен международен туристически курорт, който се намира на 155 км от Рио де Жанейро. Самите жители на Рио оставят шума и суетата на собствените си плажове и се отправят към спокойната и комфортна почивка в Агра. Това е идеалното място за семейна почивка с деца, на любителите на тишината, природата, плаванията и спорта.

Бузиос
Намира се на 177 км от Рио де Жанейро, това е мястото за почивка на богатия елит: известни актьори, художници, поети и писатели. Атмосферата е много особена - природата подтиква към творчество, влива нови сили. Водата тук е кристално чиста, морето е спокойно. Това е елитен курорт с луксозни хотели, шикарни вили и уютни бунгала. Полуостровът е развит, изискан курорт с много активен нощен живот и чудесни ресторанти. Западните плажове предлагат, спокойни и бистри води, докато източните, които са по-близо до открито море, са по-диви и привличат сърфисти и всякакви други любители на водните спортове.

Сао Паулу
Намира се на 70 км от морето. Разположен е на 800 м височина, на 430 км от Рио де Жанейро, на 1010 км от Бразилия. Бурното развитие на града било свързано с кафето. Градът се установява като икономическото сърце на Бразилия. Сега Сао Паулу е огромен мегаполис. Виждат се 50-етажни блокове. За да се отдъхне от бетонния живот, може да се отиде в зеления парк "Ибирапуера" или в районите със засадени дървета - Аламеда-Сантос или Морумби. Над 1000 ресторанта предлагат ястия от бразилска, арабска, италианска, френска, немска, китайска, японска, скандинавска и гръцка кухня. Нощният живот е страстта на жителите в Сао Паулу.

В прочутия север на Бразилия се намира щата Баия със своето неизчерпаемо фолклорно богатство. Обичайната гледка тук са пъстрите пазари и дебелите тъмнокожи жени в бели дрехи (с поднос плодове на главата, пленителна усмивка и ведро настроение).

Столица на щата Баия е Салвадор - един от най-големите градове в Бразилия. Тук има много хотели и курорти по световни стандарти, международни авиолинии. Архитектурата на града е смес от колониален и модерен стил. Плажовете на Баия обхващат 1200 км, покрити са с кокосови палми. Голям е изборът от хотели първа класа, разполагащи с широки възможности за удовлетворение на всички потребности на своите гости.Теодора Петкова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
почивки