Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Румъния 

Населено място: 

Замъкът на Дракула е вторият най-скъп в света за 2012 г.

Румънският замък Бран, известен като Замъка на Дракула, е поставен на второ място в класацията за 2012 г. на списание Форбс на най-скъпите замъци в света, като стойността му се оценява на 140 милиона евро.

Стойността на замъка, който се намира недалеч от град Брашов, е нараснала неимоверно много през последните три години, откакто беше реституиран на Доминик де Хабсбург, отбелязва изданието, като напомня, че през 2008 г. стойността му е била 60 милиона евро.

Печалбата от замъка също е нараснала, като в периода от 2009 г. до края на 2011 г. средновековната крепост е отчела печалба от 2.7 милиона евро. Освен от посещения на туристи, замъкът реализира приходи и от организирането на сватби, които струват по 20 000 евро.

Стотици туристи прекрачват прага на замъка всеки ден, като билет за възрастен струва 25 леи (еврото се разменя за 4.46 леи), а таксата за снимане е 20 леи. Туристите могат да си купят също албуми и книги за Бран, не липсват и сувенири, както и отбрани вина.

Замъкът Бран е най-посещаваният туристически обект в Румъния с над 500 000 посетители годишно.вестник Адевърул


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.