Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Румъния 

Населено място: 

Река Дъмбовица

Гондоли в центъра на Букурещ
Гондоли в центъра на Букурещ

Амбициозен проект на кметството на Букурещ превърна столицата на Румъния във Венеция на Балканите. Фондацията "Румъния - следващата генерация" разработи идеята туристически гондоли да сноват по река Дъмбовица, която опасва по дължина почти цялата румънска столица.

Романтичните лодки са предназначени за туристи и за жителите на Букурещ, а участъкът от реката се превърна във водния "Булевард на влюбените".

За реализацията на проекта река Дъмбовица бе почистена от боклуците, които столичани понякога хвърлят в нея. Бяха реконструирани и малките мостчета, свързващи единия с другия бряг.

Може би единствените недоволни останаха рибарите, които вече не могат да хвърлят въдици във водите на реката.Катя Михайлова


форум на пътешественика
2 мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.