Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Малдиви 

Много и най-разнообразни атракцииТуризмът е добре развит, посещава се от 470 хил. туристи годишно

Столицата Мале е малък остров с население от 75 хил. души и може да бъде обиколена пеша само за около час. За съжаление въпреки малкия си размер, тя е претъпкана с коли и мотоциклети и трафикът е доста неприятен. Мале предлага доста атракции за туристите: музеят с огромното си изобилие от реликви и 400-годишната джамия наречена Хукуру Миски със своите коралови резби. Рибарското пристанище също заслужава да се посети с традиционните лодки, наречени "дхонис". Мястото също предлага и доста интересни базари. Има няколко приятни местности за гмуркане, въпреки че водите около Мале са доста замърсени. Голям интерес събуждат останките на товарния кораб "Малдивска победа", който през 1981 г. се удря в риф и сега е покрит с корали и наоколо плуват различни видове риби.

Столицата е заобиколена от северен и южен атол Мале, които са първите места, развили туризъм.

Северният атол е най-доброто място за сърфинг в Малдивите. Банановият риф, защитена зона, е най-известното място за гмуркане. В Южният атол също има много места за гмуркане, доста от които включват подводни пещери и тунели. Атолът Ари включва около 30 курорта, разпръснати върху 50-те острова. Тук се намира и хотел Ника, представляващ индивидуални вили във формата на мида. Сеенч е друг атол и въпреки, че не е най-известното място на Малдивите, той също има своите добри страни. Тук е разположен вторият по големина град - Хитадху с население 6 000 души. Ган, най-южният остров в атола в миналото е представлявал военна база на Британските военни авиолинии. Част от старите сгради сега са превърнати в текстилни фабрики.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.