Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Саудитска Арабия 

Населено място: 

Много курорти и чудесна природа

Островите Фарасан разполагат с огромно разнообразие от рядко срещани животински видове
Островите Фарасан разполагат с огромно разнообразие от рядко срещани животински видове

Тайф - разположена в планините над Мека, лятната столица е отворена за всички. Града е един от важните курорти в Кралството. Хората идват тук заради прохладното време, гледката и отпускащата атмосфера. Модерна мрежа от пътища свързва Тайф с Риад, Мека и Медина. Хиляди почиващи идват тук, за да прекарат летния сезон и да се полюбуват на зелените пейзажи и красиви паркове, най-големият от които е паркът Крал Фахд с площ 175 км. В близост са и други известни курорти като Ал-Шифа и Ал-Хада.

Наджран - Разположен почти на територията на Йемен, в югозападната част на страната, Наджран е едно от най-завладяващите, но най-малко посещавани места. Заобиколен от обширен оазис, мястото е населено от повече от 4000 г. Говори се, че сега е главна спирка на контрабандата межди С. Арабия и Йемен. Културното влияние на Йемен е много силно, може да се усети върху архитектурата и в поведението на жителите. Града има един главен път, автогара, хотели, поща.

Ал-Баха - Градът е разположен в югозападната част на Кралството. Този туристически град се намира в район на красива растителност. Благодарение на надморската си височина от 2500 м., климатът е умерен през лятото и привлича хора, искащи да избягат от горещините. А заради чистия въздух, гъсти гори (на брой над 53), красиви долини и водопада Ал-Кхарара посетителите са нарекли Ал-Баха "Перлата на курортите".

Абха - Градът се намира в югозападната част на страната. В района има много планини, долини и плодородни равнини. Има умерен климат и обилни валежи. За да се използва туристическия потенциал на района са построени няколко парка, Асер, Ал-Хебла (снабден с кабинков лифт). Градът има модерно летище, а туристите са привлечени от селото на изкуствата Ал Мифтаха в културния център Крал Фахд. Тук се намира и известния археологически двор Шада. Обновена Абха е готова за посрещане на туристи. В града са на разположение 5-звездни хотели, обзаведени туристически вили и модерни мотели. Посетителите ще прекарат времето си сред планинските паркове на арабската атмосфера.

Ал-Кхобар - това е един от 3-те важни града в Източната провинция заедно с Дамам и Дхахран. С откриването на петрола, града се превръща в индустриално пристанище. Тук е и центърът за внос-износ и транзитна точка за стоки, разпределящи се из цялото Кралство. В града има клонове на всички главни банки, а също и чудесни хотели. С градините си и местата за пикник и километри от плажове, Ал-Кхобар се е превърнал в почивен център. Сред забележителностите му са плажовете "Half Moon", "Sunset Beach", "Al-Aziza".

Дхахран - градът е известен със седалището на най-голямата петролна компания в света, управлявана от правителството - "ARAMCO"

Островите Фарасан - тази малка част от рая е черешката на тортата за С. Арабия. Ако някога Кралството ги отвори за посетители тук ще бъде мястото, където ще идват повечето туристи. Чисти води, красиви плажове, богата флора и фауна.УНСС, спец. Туризъм

Наджран - белите рамки на прозорците са характерни за йеменската архитектура

форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Саудитска Арабия - История, пътеписи, туризъм, забележителности, хотели
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.