Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Бахрейн 

Населено място: 

Родното място на петрола

Крепостта Арад
Крепостта Арад
Кал'ат-ал Бахрейн
Кал'ат-ал Бахрейн
Дървото на Живота
Дървото на Живота
Пътя на Крал Фахад
Пътя на Крал Фахад

Крепостта Арад - Тази крепост от XVI в. вероятно ще е една от първите забележителности, които ще видите при пристигането си в Бахрейн, поради близостта си с летището. Претърпяла е обширна реставрация и сега се осветява през ноща, представяйки невероятна гледка.

Храмът "Барбар" - Това е комплекс от храмове от II-ро и III-то хил Пр. Хр., вероятно посторени в чест на Енки, богът на мъдростта и подземните води.

Кал'ат-ал Бахрейн - също известен и като Португалската крепост. Това е главната археологическа забележителност на страната.

Кралските гробници - Кралските гробници са най-големите и впечатляващи включвайки 8500 надгробни могили в Бахрейн. Разположени са в село А'али и имат до 15 м. височина и 45 м. диаметър. А'али също е и домът на най-известната грънчарска работилница.

Дървото на Живота - Растейки само в пустинята, на около 2 км. от Джебел Дукхан, това разцъфтяващо мистично дърво осигурява гостоприемна сянка от дневната жега, въпреки че източника му на вода остава загадка.

I-ви Петролен кладенец - Както предполага и името му, това е I-вия петролен кладенец в Залива. Избликнал е на 16.10.1931 г. Разположен е под Jebel Dukhal (Планината на Дима) която с височина от 134 м. е най-високата точка на острова. Името и идва от мъглата, която се появява в топъл и влажен ден.

Петролния музей - Разположен близо до 1-вия петролен кладенец, музея е  открит на 02.06.1992 г., за да отпразнува 60-та годишнина от откриването на петрол в Бахрейн. Могат да се видят някои изумителни изложби, включително пробивна екипировка, документи, стари снимки и работещ модел на петролни съоръжения.

Пътя на Крал Фахад - отворен през 1986г, това забележително съоръжение свързва Бахрейн и Саудитска Арабия. Това е един от най-скъпите мостове в света.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.