Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Бахрейн 

Населено място: 

Бизнес центъра на Персийския залив


Годишно страната се посещава от над 1.4 млн. туристи

Поради стратегическото си местоположение, островът е финансов център на Средния Изток и предлага някои от най-новите бизнес и туристически услуги в района. От история и културно наследство, до пазаруване и свободно време, Бахрейн е една дестинация, готова да задоволи и най-претенциозния турист. Страна, съставена от 33 острова, Бахрейн предлага голямо разнообразие от водни атракции.

Обичайната туристическа дестинация са о-вите Хавар. Други известни курорти са "Ал-Бандер" и "Le Royal Meridien Hotel".

Всичко може да се намери в Бахрейн: от местните продукти до най-модерните международни марки. Едно посещение в Бахрейн не е пълноценно, ако не се види местния "Соук" (пазар). На това място ще бъдете привлечени от традиционния майстор на халва, магазините за подправки и сияйното злато. За да не изостава от модерните пазари, в страната има изградени съвременни търговски и развлекателни центрове като Сееф, Ал-Аали, Бахрейн, Дана.

Повечето от дейностите на главния остров включват клубове, обществени и спортни организации. Плуването не е много добър избор, тъй като брега е изключително плитък. По-добре използвайте басейните на хотелите в които сте отседнали. Животът на острова се състои главно в ядене и пиене по заведенията, яздене на коне, конни състезания, гмуркане, търсене на перли.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.