Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Катар 

Населено място: 

Не собено интересната столица

Столицата на Катар е спечелила незавидната репутация на едно не много интересно място. Ще ви бъде доста трудно да намерите човек, който да ви каже че града е вълнуващ. Плажът е приятен и има достатъчно интересни места около града, които могат да ви отнемат ден или два. Доха е единственото място в Катар с хотели и летище, така че дори и да пътувате през страната, ще трябжа да спрете тук.

Катарския Национален Музей се намира в сградата, която някога е била дворец на управляващия от 1913 до 1951 емир Шейх Абдула Бин Мохамед. Музеят включва аквариум с препарирани и живи риби, морски костенурки; пустинен живот, астрономия, петролна индустрия и обичайния живот на катарския народ.

Друга забележителност е Етнографския музей. Той представя какъв е бил живота на обикновеното семейство преди петролния бум. Също така включва и една от малкото вятърни кули в залива, обикновено използвани за климатик в района.

Крепостта на Доха е просто поредния музей. Има някои добри изложби на местни занаяти – златарство, резбарство, въже-тъкачество.

Ако обичате силните емоции н ебива да пропускате "Кралството на Аладин", единствения развлекателен парк в Залива.УНСС, специалност Туризъм

Хотел Шератон

форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.