Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Оман 

Населено място: 

Столицата става все по-привлекателна за туристи

Годишно страната се посещава от около 200 хил. туристи

Султанството предлага разнообразие от 5-звездни хотели до по-обикновени апартаменти, мотели и вили. Повечето от хотелите забраняват воденето на домашни любимци и предлагат съоръжения за трудно-подвижни хора, предлагат отстъпки за групи (над 10 човека) и разнообразни туристически пакети.

Столицата на Оман - Маскат, описвана като "бижуто на Арабия", омагьосва посетителите по начин, недостижим от другите градове в Залива. Маскат, Мутрах и Руви са централните части на столицата. Маскат, стара пристанищна част, е мястото на главния дворец на султана и е едно очарователно място за разходки, макар че няма много забележителности. Мутрах е главният търговски и жилищен район. В столицата има три крепости, датиращи от около 1580 г. от времето на португалската окупация на града. "Мутрах" е разположена на хълм, докато "Джалали" и" "Мирали" "пазят" влизането в града. Крепостите все още се използват от полицията и военните и са затворени за посетители. Тук има много интересни музеи, разкриващи 5000-годишна история, аквариуми, пазари и часовникови кули, любимо място за посетителите е крайбрежният път. Маскат е толкова зелен, колкото може да бъде зеленото и отказва да приеме определението като град от пустинна страна. По пътищата има добре-поддържани зелени площи и дървета. През зимата са обсипани с разнообразни пъстри цветя. Столицата се гордее с високо-доходните си бизнеси, магистрали от световно ниво, предградия с ислямска архитектура, изящни джамии, археологически места, хотели от световен ранг. Не е чудно, че Маскат все повече започва да се превръща в атрактивна туристическа дестинация.УНСС, специалност Туризъм

Крепостта "Мутрах"

форум на пътешественика
1 мнение


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.