Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Оман 

Населено място: 

Рай за плувците


Втория по големина град в Оман, столица на южната част. Обилната растителност, кокосовите горички и бананови плантации придават на града почти тропичен облик. Красивите му плажове от бял пясък са един малък рай за плувци и любители на морето. Очарованието на плодородните равнини, изворите с чиста вода, изобилстващите пазари и тропическа гледка оставят в съзнанието на посетителите един дълбок спомен.

Най-подходящото време за посещение на Салала е от юни до септември, когато мусонните дъждове заливат района, превръщайки го в тропически рай. През юли и август правителството организира годишен фестивал, културното събитие за сезона. През по-голямата част на годината, чистите плажове са подходящи за подводно гмуркане, каране на кану, плаване и всички видове водни спортове. Блатистите месности по крайбрежната ивица са се превърнали в резерват на много видове мигриращи птици.УНСС, специалност Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.