Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Афганистан 

Населено място: 

Туризмът в страната не е развит

Статуята на Буда в Бамиян бе почти напълно разрушена по време на управлението на талибаните
Статуята на Буда в Бамиян бе почти напълно разрушена по време на управлението на талибаните

Кабул - намира се в район заобиколен от планински върхове, като заселничеството в този район датира от 2 в.пр.Хр. В града се намират мавзолеите на шейховете Надир и Тимур, Музея на древното изкуство и президентския дворец.

Херат се намира в североизточната част нa страната и е основан през 330г.пр.Хр от Александър Велики. Градската стена и крепост датират от X в., а Херат е също така и търговски център за селскостопански стоки.

Кандахар - наричан още "оазисния град", е разположен между високите планини и степите - възлово за страната търговско място. Тук се намира джамията Керада-Шариф, в която се пазят ислямските реликви на "Мантел Пророкът". Интерес също така предтставлява и мавзолеят на Ахмед Шах, основателят на незвисим Афганистан.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.