Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Нигерия 

Населено място: 

Множество пречки пред развитието на туризма в страната


Нигерия предлага голямо разнобразие от туристически атракции, като широки речни и океански плажове, идеални за плуване и други водни спортове, уникална дива природа, големи територии от незасегната флора и фауна - тропически гори, великолепни водопади, няколко бързо развиващи се градове и климат, напълно подходящ за екскурзия и почивка. Други атракции са, традиционния начин на живот съхранен в местните обичаи, богати и разнообразни занаяти и други продукти, илюстриращи родното изкуство и живот, а също така и автентичното приятелско отношение на по-голямата част от местното население.

Много от тези атракции обаче не са развити или са още в процес на изграждане. Въпреки това те се посещават, но главно от богати посетители търсещи екзотика, ини от хора с приключенски дух търсещи нови предизвикателства и приключения.

Липсата на нужната инфраструктура, бедността и бавното развитие, които могат да бъдат видяни  в някои части на страната, са неща с които много потенциални за Нигерия туристи не искат да се сблъскат.Антон Дойков


форум на пътешественика
3 мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.