Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Кения 

Населено място: 

Страната се посещава от над 1 млн. туристи годишно

Кения е страна на безкрайната савана, родина на слонове, антилопи и жирафи, опасана е от най-високите планини в Африка. Тази необикновена страна е известна на целия свят с това, че тук прекрасно съжителстват дивата природа, древните цивилизации и развитата туристическа инфраструктура. На територията и по удивителен начин са съчетани море и планини, реки и езера, цветущи градини и безводни пустини. Малко са местата на планетата, където има такова огромно количество възможности за отдих и развлечения. Това е едно от най-подходящите места за сафари, което в превод от суахили означава "пътешествие".

Столицата Найроби е интересна за туристите със своята часовникова кула  (башня), сградата на Парламента с мавзолея на първия президент на Кения Джомо Кенвяти. Градът е известен още с индийския си квартал и многото индуистки храмове. Друга туристическа дестинация е изложението на ретро автомобили в Кения (1 октомври). Това е едно от най-значимите събития за любителите на коли в Източнa Африка.

Момбаса е вторият по големина град в Кения, който поглъща туристите с африканско-ориенталския дух на най-важното пристанище в Южна Африка. Идеално място за почивка и отдих е крайбрежието около Момбаса и Малинди - земята на племената Мийкенда. Момбаса също е известен с многобройните си плажове. Тук на брега на Индийския океан са построени много първокласни хотели и развлекателни комплекси. Най-известните плажове в района са Ламу, курортните зони - Кикамбала, Ватаму.

На 35 км. южно от Момбаса се намира Diani Beach. Плажната му ивица е известна с белия си ситен пясък и зелените палмови гори на самия бряг на океана. Той е напълно безопасен за плуване в тази част на Африка благодарение на кораловия риф. Има добри условия за водни спортове –гмуркане, шнорхелинг, риболов, уиндсърф и други.

Смарагдовото езеро е друга атрактивна туристическа дестинация в Кения. То е разположено на дъното на изгаснал вулкан и е обградено с буйна екзотична растителнoст. Там е разположен и хотелски комплекс - тип палатков лагер. Той е предназначен за наблюдение и фотографиране на езерото.

Кения се слави и с многобройните си национални паркове, като Цаво, Масаи Мара, Амбосели, Маунт Кения, Меру, Накуру.

Сред туристите най популярен е Масаи Мара. През територията му текат реките Мара и Талек. Тук живеят около 80 млекопитаещи 450 вида птици.

Накуру се намира в западната част на Кения. То е място за пеликани, фламинго. Близо до парка се издига Мененгай - огромен затихнал вулкан.

Други интересни атракции са кухнята на Кения, предлагаща филе от антилопа, месо от крокодил, салата от банани, както и сафаритo c различните му разновидности (морско, еър, джип- сафари и други).УНСС, спец. Туризъм

Столицата Найроби Едноименната планина Кения - втората по височина в Африка

форум на пътешественика
2 мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.