Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Уганда 

Населено място: 

Добри перспективи пред туритическата индустрия


Туризмът в Уганда е слабо развит (посещава се от 150 хил. туристи годишно), но от 90-те години насам отрасъла започва постепенно до се развива. Страната се посещава предимно от туристи от Великобритания и САЩ. По-голямата част от туристите пристигат в Уганда през Кения. Билетите за тази страна са много скъпи и малко авиокомпании осъществяват чести полети да страната. Въпреки това Уганда е много приятна страна, а местното население е изключително гостоприемно.

Угандийците се прехранват като ловят риба, берат банани, а страната е известна с многото си езера и нациoнални паpкове.

Езерото Виктория обединява със своите води 3 източноафрикански държави - Кения, Танзания и Уганда. Това е най-просторното и сладководно езеро в Африка и второ на Земята след Горно езеро в Северна Америка. Бреговата му линия е силно разчленена. То се намира на 1134 м. височина с максимална дълбочина 75 м.

Националният парк Мърчисън Фолс е разположен в северозападната част на Уганда. Обитава се от огромно количество животни и много растителни видове. В парка се намират величествените водопади Мърчисън и Карума.

Националният парк Куин Елизабет е разположен в югозападната част на страната и в планината Рувензори. Това е домът на слоновете, хипопотамите, екзотичните птици, розовите фламинго.

Паркът Бвинди се намира в югозападната част на страната. Особенността на парка е, че там можеш да срещнеш сребърни горили, които са много мaлко нa брой.

Паркът Мгаханга привлича туристите с появата на планинските горили, които обитават планинския масив Вирунга.

Парковете Рувензори и Кабарела са включени към културното наследство на ЮНЕСКО.

Освен с националните си паркове Уганда е богата и на исторически паметници, но те не са така широко известни, защото са труднодостъпни. По-големите градове също са една интересна туристическа дестинация.

Град Кампала е съвременен и шумен град. Има казина, нощни клубове и ресторанти. Кампала е известен с обширните се колекции и експонати от различни области на археологията, етнографията, музиката и науката.

Град Джинджа е център на индуизма в Африка.

Град Ентебе е международно летише. В него са разположени няколко правителствени офиса. Известен е с Ботаническата си градина.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.