Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Танзания 

Населено място: 

Най-известните резервати в света


Ежегодно увеличение на приходите. Добре развита инфраструктура - 500 000 туристи. Танзания е интересна страна по отношение на туризма. Тя лежи между най-високата планина в Африка - Килиманджаро, най-голямото езеро в Африка - Виктория, най-дълбокото езеро в Африка и второ по дълбочина в света - Танганайка, най-големия кратер в света - Нгоронгоро, най-големия резерват за диви животни в света - Селъс и най-известния парк за диви животни - Серенгети. В Танзания има 13 национални парка. Най-развит туристически маршрут е т. Нар. Северен маршрут, който включва много от парковете и резерватите на Северна Танзания - националния парк Серенгети, защитена зона Нгоронгоро и планината Килиманджаро.

Сафари в Серенгети е едно от най-впечатляващите преживявания в Източна Африка. Парка обитават милиони копитни животни.

Нгоронгоро е най-големият вулкански кратер в света. Обявен е за защитена зона и се сравнява с Ноевия ковчег и Райската градина. Предоставя възможност на посетителите да се разходят свободно и да се запознаят с разнообразните компоненти на природната среда.

Килиманджаро
Една от най-възхитителните забележителности на Африка. Създаден е едноименен парк. Могат да се видят от екваториални джунгли до снегове. Части от планината са подходящи за скално катерене. Върхът е най-висок в Африка - 5,895 м.

Националният парк Тангаир
Парка съперничи на Серенгети по многобройните стада диви животни.

Резерватът за диви животни Селъс е най-големият такъв в света. Включва гори, равнини, блата, езера, реки, топли вулканични извори. Отличителна черта е река Руфиджи, която привлича големи стада слонове.

Дар ес Салан
Най-големият град в Танзания и най-голямото естествено пристанище в света. Има интересни руини на персийски гробници и джамии на север от града.

Аруша
Малък африкански град с великолепни гледки към могъщия Килиманджаро. Градът е подходящ за старт на сафари към известните паркове на Северна Танзания.

Островите по източното крайбрежие на страната дават възможност за различни дейности - гмуркане, дълбоководен риболов, наблюдаване на делфини и др.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.