Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Мадагаскар 

"Природната лаборатория"

Острова е известен с голямото си разнообразие от животински видове
Острова е известен с голямото си разнообразие от животински видове

Мадагаскар е великолепно място за почивка на любителите на екзотиката. Тук няма луксозни хотели и санаториуми, това е рай за тези които ценят гостоприемството на местните жители и истинската екзотика - океан, планини, пустиня, джунгли, гора и дива природа. Природните забележителности на острова са най-разнообразни, започвайки от находищата на скъпоценни и полу-скъпоценни камъни и завършвайки с гейзерите, водопадите и изумителната красота на езерата, образували се в кратерите на загасналите вулкани.

Антананариво (Тана)
Столицата е най-големият и колоритен град на острова.

Булевардът на Независимостта се състои от малки улични пазари, а на площад Независимост в района на Горния град се намират банки, поща, ресторанти и нощни клубове. Недалеч са развалините от двореца на кралица Рова. В Тана има ботанически градини и зоопарк, в който са събрани всички разпространени на острова видове животни и растения. Музеят на Мелагасийската академия постоянно организира интересни зоологически и етнически изложби, разказващи за племената, традициите и обичаите на мелагасийците. Не си заслужава да се отсяда в столицата, хубавите хотели там са малко. По-добре е да се отседне в курортите.

Необичайно красивият курорт Нози Бе е много популярен сред туристите. Курортът е много скъп, а най-подходящото време за почивка е от април до декември. Този остров е наречен още "Ароматизираният остров". При слизането си от самолета още на летището, ще бъдете посрещнати от чудесни аромати като иланг, кафе, какао, ванилия, канела и захарна тръстика.

Националният парк Кехлибарената планина е идеално място за разходки пеш. Тук има и съвсем безлюдни плажове, коралови рифове, прекрасни места за гмуркане.

Остров Носи Бохара или островът на жените, както още го наричат, действително е много красив. Тук е съхранена девствената красота на природата, доколкото той е открит за туристи преди няколко години. Сега той е едно от най-посещаваните туристически места на Мадагаскар. Относително дивите плажове в лагуните, гробището на пирати, удивителната растителност, тихият морски залив, коралите, уникалната възможност от юли до септември да се наблюдават гърбатите китове, ще оставят незабравими впечатления.Антон Дойков <anton_doykov@mail.bg>


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.