Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Испания 

Населено място: 

Голата дискотека

Нудисти от цяла Европа прииждат да си събличат дрехите

Първата гола дискотека в Европа е открита на 24 септември 2004 г. в каталонското градче Корнеай. В клубът се забранява носенето на каквито и да са дрехи. Одеждите предварително се оставят на специални гардероби в преддверието на дискотеката. След това танците, закачките, пиенето и другите неща стават по евино адамово одеяние.

Първоначално клубът ще бъде отворен за голи танци веднъж месечно. Но по Коледа същата година прерасна на седмично забавление. Не е нужно посетителите да членуват в някоя нудистка организация, за да влязат в дискотеката.

Напоследък Испания се утвърждава като страната с най-силно нудистко движение в Европа, което привлича и огромен брой туристи. В края на лятото голите купони са мода в тази южна държава. Правят се обиколки на Средиземно море с кораби, но без дрехи. Организират се нуди състезания по бягане.Румен Савов


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.