Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Коморски о-ви 

Арабска естетика, африканска топлота и френски шик

Остров Майоте - част от Коморите, но под френско управление
Остров Майоте - част от Коморите, но под френско управление

Туризма започва да се развива едва в последните години. 30 000 туристи посещават страната годишно. Влажният сезон не е най-доброто време за посещение. По-прохладните месеци са най-приятни (май-октомври). Културният туризъм е главен генератор на отрасъла. Добре развити рифове на Майота са любимо място на водолази и туристи. Риболовът на едри видове е също възможен, но доста скъп. Пешеходният туризъм е най-добрият начин да измерите пулса на островния ритъм. Маршрутите не са тежки с изключение на град Катала.

Голям Комор
Тук се намира столицата Морони. Има добри места за почивка: плажовете Боуни и Чомони. Град Фоумбони е трети по големина на Гранд Комор. Пясъците му са искрящо бели и са една от тайните на Коморите. Вътрешността на острова е осеяна с тревисти равнини и останки от дъждовни гори. Там се намира връх Катала (активен вулкан), плажовете от черна лава и бял пясък и рифовете от млади коралови образувания.

Мохели
Той е най-малкият, с най-дивата природа и най-слабо посещаван от всички Коморски острови.

Анжуан
Острова е "рекламната брошура" на Индийския океан. Главен глад тук е Мутсамуду, състоящ се от две главни успоредни улици, свързани чрез лабиринт от алеи, магазини и старинни сгради. Близо до Джамията на Вендреди е Султанският дворец, а на няколко метра от центъра на града е водопадът Дзанкоундре. Старият град е пълен с рушащи се дворци, построени от султани през периода XVI - XVIII век.



Антон Дойков <anton_doykov@mail.bg>


форум на пътешественика
Няма мнения










Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.