Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Малави 

Населено място: 

Страната се посещава от 230 хил. туристи годишно

Страната е богата на живописни ландшафти, уникални природни комплекси и се слави предимно със своята флора. В Малави виреят най-различни диви растения - притежава много видове алое, диви гладиоли и имортели, особено красиви са по склоновете на горите. Страната е известна и със своите орхидеи - регистрирани са повече от 400 вида. Оцеляването им зависи почти изцяло от езерата.

Съществуват множество водни ресурси, като малки реки, езера, блата, които са леснодостъпни и служат като бази за многото спортни състезания, които се провеждат там. Изобилието на езерата от разноцветни риби, топлия климат и чистата вода дават възможност за подводно плаване с кислородни туби или шнорхели. В много от езерата, особено Няса, са развити най-различни водни спортове и уиндсърфинг. Също така са създадени и добри условия за плаване, плажен отдих и така нареченото платноходно сафари, което се провежда по Няса и по езерата Маломбе и Амарамба. На брега на Няса се намира един от най-карасивите плажове на Великите източноафрикански езера.



УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения










Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.