Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Намибия 

Населено място: 

Само за ценители


Виндхук, столицата на Намибия е първото място, от където трябва да започнем да опознаваме страната. Градът е обкръжен от живописни хълмове. Местните жители произнасят наименованието му по-скоро като "Виндук". Това, което заслужава да се посети тук са замъците, построени в началото на XX-ти век. Един от тях е Хайнцбург, където се намират едни от най- престижните хотели: Сандербург (частно владение) и Шверинсбург - резиденцията на италианския посланик в Намибия.

От музеите най-известен е Националният музей в Намибия, където са разположени повече от 2 млн. предмета, разказващи за природата, историята и културата на страната. Една от залите се намира в стар немски форт, като посетителите на музея могат да се разходят по стаите на старинната постройка. Музеят е известен с голямата си колекция от експонати по естествена история, което предоставя запознанството с животинските видове в цяла Африка. Оттук можем да се пренесем в залата с препарираните животни, която се намира по пътя за аерогарата. Тук са събрани и изложени за разглеждане от туристите моделите на практически всички животни, които се срещат в Намибия. По време на разходката из залите се появява усещането за пренасяне в пустинята, наблюдавайки нейните обитатели. Впечатлението се усилва с змийския парк, където могат да се видят отровните змии в Намибия, които се отглеждат в терариуми със стъклени стени.

Интересно за ценителите на културата е и Националната галерия на изкуствата. Освен постоянния фонд тук се провеждат редовно и изложби на съвременните изкуства и занаяти, където можете да се запознаете с традиционните занаятчийски изделия на Намибия.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.