Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Карибски басейн Карта на света
Търсене
Белиз 

Недокосната джунгла


Въпреки малките си размери, Белиз поразява с разнообразието на пейзажа си - плодородни долини, планини и водни каскади, зелени острови в Карибско море и безбройни пясъчни плажове по крайбрежието. Белиз е известен с втория по големина бариерен риф в света, който е населен с около 1500 вида тропически риби. Интерес представляват и националните паркове и резервати на страната, сред които е единственият резерват за ягуари в света.

Атун Ха
Един от най-големите археологически центрове на страната, известен със своите гробища, в които са намерени изящни украшения от яспис и марски раковини.

Около една четвърт от населението живее в кипящия от енергия и активност Белиз Сити. Повечето къщи в града са до самата вода. В града има няколко музея и картинни галерии, много магазини и търговски центрове, две летища.

Белмоплан
Най-модерният и модернизиран град в страната, пълен с държавни учреждения, банки, ресторанти и игрални зали.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.