Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Карибски басейн Карта на света
Търсене
Гватемала 

Известна със своите паметници на могъщата цивилизация на Маите


Старата столица на страната - Антигуа Гватемала е главният туристически център. Градът е заобиколен от вулканите Агуа, Фуего, Серо де ла Круз и в него има множество църкви и дворци, построени в стил бароко.

Тикал е древен култов център на цивилизацията на маите и един от най-интересните туристически обекти. Днес са съхранени само 16 храма, сред които и гробници с удивително красиви стенописи. В Такил има и шест пирамиди.

В Гватемала има и многобройни езера, забележителни със своята красота и чистота - Атитлан, Аматитлан, Исабал, Гуиха и други. Тези езера привличат туристи не само с красотата си, но и с легенди.

По крайбрежието на страната се простира редица от неголеми курортни градове - курорти, намиращи се в процес на бурно развитие.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.