Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Карибски басейн Карта на света
Търсене
Хондурас 

Банановата република


Туристическият сезон на Карибското крайбрежие продължава от февруари до април. Чести са разрушителните тропически урагани

Най-интересните туристически маршрути минават през местата, свързани с древните индиански цивилизации от този регион и се простира от Карибското крайбрежие на страната, през столицата, към залива Фонсека на брега на Тихия океан.

Тегусикалпа
Хармоничен синтез от колониална и съвременна архитектура. Столицата се отличава със свеж и приятен климат, което се обяснява с великолепните иглолистни гори на заобикалящите я планини и постоянния приток на чист планински въздух. В столицата има множество исторически паметници.

Националният Парк Ла Тигра е едно от най-красивите места в Хондурас.

Тела
Малко карибско градче, любимо на пътешествениците заради своите прекрасни плажове. Това е малко тихо място с добро обслужване, тук има няколко хубави плажа. Областта на запад от Тела е абсолютно недокосната от човека и затова привлича туристи от развитите промишлени страни.

Островите също са често посещавани поради възможностите за гмуркане и чистите плажове. Икономиката им е основана главно на риболова, но туризмът става все по-важен отрасъл и затова туристическата инфраструктура се развива с бързи темпове.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.