Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Карибски басейн Карта на света
Търсене
Пуерто Рико 

Населено място: 

Странно съпоставяне на няколко културиРуерто Рико (Порто Рико) привлича туристите с топлия си климат, отличните плажове, уникалната обсерватория Аресибо, космическия музей и пищните религиозни празници.

Столицата Сан Хуан е енергична съвременна столица с високи сгради, прекрасни градски плажове, търговски центрове.

Град Понсе е обявен за национално съкровище. Той се състои от площади, църкви, колониални къщи, великолепни фонтани.

Тропичната гора Ел Юнк в североизточната част на Пуерто Рико е националната гордост на страната и е наричан "Карибската Национална гора".

За почивка на морското крайбрежие най-подходящи са живописните брегове на Лугуило. Бреговете на южното крайбрежие на острова са по-защитени от вълните и водите там са по-спокойни, отколкото на северното атлантическо крайбрежие - прекрасни плажове разположени в Пунта Гуиларта, около Аройо и други. Западното крайбрежие разполага с цяла редица прекрасни брегове, най-известен от които е Богуерин. Много прекрасни плажни места има и на многобройните малки острова на страната - плажът Фламанко на Кулебра оглавява десятката на най-добрите в региона, легендарният остров Десечео е известен със своя девет километров дълбок подводен каньон и се смята за най-доброто място на Карибите за гмуркане.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.