Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Мароко 

Населено място: 

Една мюсюлманска страна, богата на загадки

Наред с историческите забележителности в Маракеш, може да видите и луксозни вили, които се отдават под наем на туристи
Наред с историческите забележителности в Маракеш, може да видите и луксозни вили, които се отдават под наем на туристи

В Мароко има възможност да се повозите на каруци, теглени от волове, да отидете на екскурзия в Атласките планини, да покарате ски (в Оукаймеден, на около 70 км. от Маракеш се намира най-добрият ски курорт). На по-ниска надморска височина се предлагат услугите - возене на сал около Атласките планини, риболов, каране на сърф и уиндсърф и др.

Рабат
Четвъртият от императорските градове е любопитна смесица от дълго минало и високомодернизирано настояще. Най-известното сдание в града е Тур Хассан - недовършените минарета на голямата джамия. Тук се намира и Мавзолеят на Мохамед V, бащата на настоящия президент и Музеят на традиционните иззкуства. Зад стените на града са останките на древния град Сала, където се намира най-хубавият археологически музей в Мароко. Множеството от ресторанти, барове и кафенета предлагат всички видове бира, кебап, пица, и сладолед, които можете да поискате.

Казабланка
Определено не е място за спане и губене на време. Това е най-големият град и индустриален център на Мароко. От всички градове на света Холивуд избра да увековечи точно Казабланка за вход към класическото, екзотичното и колониалното. Този пристанищен град бил в дълбок упадък, докато французите решили да го претворят с широки булеварди, обществени паркове и красиви сгради. Заслужава си да видите старата част на града, джамията Хасан II, площада Мохамед V и др.

Маракеш
Един от най-важните културни центрове на Мароко е известен с пазарите и фестивалите си. Сърцето на града е дворецът Джема ел Фна, огромен площад в старата част. На всеки ъгъл тук ще срещнете жонгльори, разказвачи на приказки, фокусници, дресьори на змии, акробати и др.

Танжер
Освен че е завладяващ град и известно пристанище, Танжер е и дом на някои от най-хитрите мошеници по света. Центърът на града Петит Соко е обект на вниманието на посетители. Освен това туристите привлича и дворецът на някогашния султан, строен през XVII век, а днес превърнат в музей. Намиращият се наблизо Музей на американската легация напомня, че Мароко е първата страна признала американската независимост.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.