Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Перу 

Населено място: 

Магията на Андите


От назъбените върхове на Андите, скътали съкровищници от отдавна загинали величествени цивилизации, до смарагдовите дълбини на Амазонка, потънала в пищни непроходими гори, Перу е приключение... Мистерия и тайнственост Ви завладяват със всяка стъпка и глътка въздух в необятните Анди и гъстите джунгли, сред пъстроцветната глъчка на индианските пазари, разхождайки се сред руините от времената на инките и сред тихия уют на колониалните градчета.

Омагьосват Ви бреговете на Пасифика, удряни от 3 метрови вълни, високите, мистични и непристъпни Анди, екзотичните джунгли на Амазонка, старите катедрали и тайнствените руини, Омагьосват Ви нашепваните чудновати легенди за инките и за тяхната империя - някога могъща като Римската и величествена като Египетската... Омагьосват Ви полетът на Кондорите и буйните води на реките, изчезващи в дълбоки каньони.

Земя на ценни паметници и легенди, запазили спомена от отдавна отминало величие на една вобезглавенав цивилизация. Земя на горди храмове сред непристъпни върхове.

Трябва да видите Мачу Пикчу, за да усетите величието на природата и на гения на инкските строители, способни на такива градежи, в почти непристапните недра на Андите, на 2 400 м височина. Да видите с очите си линиите на платото, за да повярвате в загадката Наска. Куско в Пъпът на Света за Инките - туристическа столица за Съвременно Перу. Археологическата столица на Америка. Запазил спомена от духа и паметта на инките, но и от губернатори, монаси и разрушенията на Конкистата... И сега тук се чувства величието на един горд народ, народът на кечуа.

Казват, че Перу бил легендарната страна Офир, откъдето, натоварено с кораби, идвало златото и скъпоценните камъни за съкровищницата на Цар Соломон. И действително в древните инки и съвременните перуанци не могат да се оплачат от липса на природни богатства в огромни залежи на мед, злато, сребро, цинк, олово, желязо, петрол, природен газ, невероятни водни ресурси. Тук е родното място на най-голямата река на Земята в Амазонка, започвайки своя път от езерото Лаурикоча в Андите под името Мараньон, за да тече почти 6 000 км на изток до устието си в Атлантика. Край перуанските брегове на тихия океан са най-големите рибни запаси в Света. Басейнът на Амазонка обхваща най-големите на Земята сладководни запаси в тотици реки и притоци, омагьосън лабиринт върху 7 милиона квадратни километра зелена джунгла. 23 000 километра от нея са плавателни.

Перу е дестинация, оставяща незаличими спомени в съзнанието на всеки. Събудете пътешественика в себе си и се впуснете в едно истинско приключение!Сирма Недева


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.