Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Америка Карта на света
Търсене
Аржентина 

Населено място: 

Удивителни природни чудеса

Столицата Буенос Айрес
Столицата Буенос Айрес

В тази страна има всичко - многокилметрови плажове и един от най-високите върхове в света, безкрайни пустини и изумително красиви водопади, огромни мегаполиси и диви, безлюдни места в южна Патагония.

Буенос Айрес

Има много музеи, галерии, многобройни образци на колониалната архитектура. Един от най-известните театри е Колон - единственият център за оперно и балетно изкуство в цяла Южна Америка. Най-любопитните екскурзии са "Фиеста гаучо" и "Танго шоу" - запознаване с бита, кухнята, нравите и музиката на гаучо (аржентинските каубои). Особен интерес представлява колоритното италианско предградие Ла Бока и курорта Мар дел Плата на 400 км. от Буенос Айрес, известен със своя музей за вкаменелости, ботаническа градина и център за спортен риболов.

В Аржентина има както морски, така и планински курорти.

Барилоче, разположен на брега на езерото Науел Уапи, често е наричан южноамериканската Швейцария заради сходството в пейзажа, архитектурата и производството на висококачествен шоколад. Тук са разрешени лова и риболова, може да се играе голф и да се карат ски.

Голям морски курорт е Мирамар - на 137 км от Мар дел Плата.

Важни природни забележителности са и националните паркове Науел Уапи, Лос Гласярес, Ланин и др. С особена популярност сред туристите се ползват океанските круизи от нос Хорн до Антарктика и Патагония.Антон Дойков


форум на пътешественика
1 мнение


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.