Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Близък изток Карта на света
Търсене
Израел 

Населено място: 

Зебра по палестински - магарица на раета

Двете магарици в зоопарка са боядисани с въздушен пистолет, дамска боя за коса и шаблон
Двете магарици в зоопарка са боядисани с въздушен пистолет, дамска боя за коса и шаблон

През лятото на 2009 г. две магарета, боядисани в бяло и нашарени с черни ивици, забавляваха децата в зоопарк в ивицата Газа, където много деца никога не са виждали зебра на живо.

С дългите си уши, увиснали глави и сънливи очи имитаторите едва ли могат да подлъжат единствената лъвица, но все пак, поне отдалеч, магаретата си вършат съвсем прилично работата. Нищо, че отблизо окраската им прилича повече на затворническа униформа от анимационен филм.

Нидал Баргути, син на собственика на зоопарка Мара ланд, обяснява, че двете магарици са боядисани с въздушен пистолет, дамска боя за коса и шаблон.

"Първо опитахме с боя, но не изглеждаше добре. Иначе децата не знаят и затова им викат зебри и са много щастливи, че виждат нещо ново", допълва Баргути.

Истинска зебра е прекалено скъпа за докарване в блокираната от Израел ивица Газа през подземните контрабандни тунели от Египет, обяснява баща му Махмуд Баргути. "Би ни струвало някъде към 40 хиляди долара."

Жизненият стандарт в Газа е изключително нисък и билетите за цял автобус с деца струват общо 15 долара.


През лятото на 2009 г. две магарета, боядисани в бяло и нашарени с черни ивици, забавляваха децата в зоопарк в ивицата Газа, където много деца никога не са виждали зебра на живо Палестинските деца не знаят за коафьорните умения на Нидал Баргути и затова им викат зебри и са много щастливи, че виждат нещо ново

форум на пътешественика
1 мнение


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.