Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Кокосови о-ви 

Красива природа, кристална вода и прекрасни плажове


Западната част на островите може да бъде изследвана и разгледана с колело или за по-малко атлетичните с кола. По този начин туристите се спускат по пътища, лъкатушещи между палмови дървета и навлизат в красотата на островите. А когато спрат за почивка, могат да се насладят на тишината и спокойствието на този тропически рай и да се гмурнат в чистата вода на пясъчните плажове. Най-популярният плаж в западната част е Трениъс Бийч. Наблизо има и яхт-клуб, от където туристите могат да наемат яхта, с която да идат до някои от по-малките острови.

Забележителна туристическа атракция е величествената малайска резиденция на Кокосовите острови. Там туристите могат да се докоснат до тяхната култура, както и да опитат вкусната малайска кухня или пък да си напраят пикник в парка на резиденцията, любувайки се на красивите градини. Също така почти задължително е посещението на музея, съхранил историята на островите и разказващ за тяхната роля през двете световни воини. Друга забележителност тук е някогашната резиденция на известното сред местните жители семейство Куинес Рос, така наречената "океанска къща".

Разположени сред невероятно чистия и ясен Индийски океан, Кокосовите острови са рай за дейности, свързани с водата като гмуркане с шнорхел или с водолазна екипировка с дихателен апарат за по-продължително и на голяма дълбочина гмуркане. Там се срещат много пъстроцветни риби, делфини, костенурки и дори акули. Кокосовите острови са идеално място за сърф, както и плаване с ветроходна лодка в главната лагуна. Също така те предлагат на обичащите риболова различни възможности.  Други възможности за свободното време на туристите със спортен дух са отличните тенис игрища, 9 игрища за голф, организираните в понеделник разходки или спортно бягане из красивите кътчета на островите.

Интересна туристическа атракция представлява националният парк Пулу, провъзгласен за такъв през 1995 година. Той е от интернационално значение най-вече заради многото видове неповторими птици-около 60. Заради чувствителните размножаващи се колонии от птици, достъпът до парка е контролиран от австралииската организация на парковете. Само ограничен брой посетители се допускат да влязат в парка. Туристите могат да посетят парка, само когато са придружавани от лицензиран туроператор и то при определени условия. В парка освен редки видове птици има и 99 вида корали, 610 вида мекотели, 198 вида ракообразни и 528 вида риби.

Кокосовите острови са привлекателна туристическа дестинация за тези, които не  обичат шумните и пренаселени места, а предпочитат да си отпочинат сред красива природа, чиста кристална вода, пясъчни плажове, палми, да се включат в различни спортни мероприятия и да се докоснат до една друга култура.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.