Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Кокосови о-ви 

Ако търсите усамотение...


Годишно островите се посещават от 8 хил туристи, предимно от Австралия

Кокосовите острови, една от най-отдалечените и най-малко известни територии на Австралия, са идеална дестинация за тези, които някога са мечтали да лежат в хамак на самотен остров, където единственото, което чуват е ритмичния звук на вълните, плискащи се нежно по перфектно белите пясъчни плажове. Или за тези, които обичат да се разхождат сами по брега с часове без да видят и жива душа. А след това да седнат и да си почиват с чаша студено вино и да гледат слънцето как бавно залязва над Индииския океан.

За разлика от повечето туристически дестинации като Бали например или други в Тихия океан, Кокосовите острови не разполагат с големи курорти, търговски центрове, ресторанти, магазини за подаръци и организирани дейности. Туризмът на островите е некомплициран и опростен, подчертаващ красотата им. За местните и посетителите, Кокосовите острови са едно спокойно и безопасно райско кътче. Още с пристигането си туристите биват поздравени от местните жители и веднага могат да се почувстват като част от тази сплотена общност. Ако се усмихват, ще бъдат добре приети и настанени.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.