Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
о-в Рождество 

Населено място: 

Слабо населен и с богата природа

Площадка за изтрелване на ракети в космоса
Площадка за изтрелване на ракети в космоса
Уют сред дивата природа
Уют сред дивата природа

Главен туристически център е столицата Флаинг Фиш Коув, която се намира в североизточната част на острова. Градът има едва 500 жители, което е около една трета от общото население на о-в Рождество. Тук има едно малко пристанище, а летището е на няколко километра в югоизточна посока от града. Заливчето, от където идва и името на столицата, е подходящо за плуване и гмуркане с шнорхел, макар че на туристите се препоръчва да носят плавници, за да си предпазят краката от острите корали и морски таралежи. В града има красиви паркове, където турстите могат да си правят пикници, а също така голяма атракция за тях е да наблюдават заедно с местните хора залеза на слънцето и те да им разказват истории за острова.

Забележителна е къщата Тай Джин, намираща се на хълма зад Флаинг Фиш Коув - това е оригиналния дом на администратора. Красиво поддържаните градини се използват за общински събития и предлагат добър изглед към столицата. Недалеч има старинни топове и крепости, които са били използвани за защита на Кове по време на война.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.