Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
о-в Рождество 

Населено място: 

Внимавай къде стъпваш...Тропическият остров е най-известен със своите червени морски раци. До 130 милиона екземпляра от този вид живеят на острова според зоолозите. В началото на дъждовния сезон през ноември или декември всички животни напускат почти едновременно леговищата, в които живеят и започват годишната миграция към морето. Тогава една огромна навалица от ракообразни се придвижва  всеки път по посока на  брега и не се спира и пред населените места като минават дори през напрегнатато движение по улиците, при което годишно много раци  биват убити именно от автомобили и други превозни средства.

На о-в Рождество има много плажове. Един от най-красивите и осамотени плажове на острова е Доли Бийч, който обаче през повечето време е безлюден. Той е популярно сред местните хора място за къмпинг. Други извстни плажове са Лили Бийч, Ейтъл Бийч, Грета Бийч, Уинифред Бийч и др. Всички те предлагат мек пясък, кристална вода, възможности за гмуркане, има красива тропическа растителност, редки птици, костенурки.

Територията Дей Парк е отлично място за пикник, барбекю и провеждане на различни спортни мероприятия. Там има наблюдателна кула, откъдето се открива чудесна гледка към Сетълмънт и Флинг Фиш Кове, както и могат да се наблюдават операциите на лодките и корабите в пристанището долу. Интересна туристическа атракция е еко-пътеката, която позволява на туристите да видят и научат повече за уникалните тропически дъждовни гори на о-в Рождество.

Друга туристическа дестинация е  станцията за образование и изследвания, наречена Розовата Къща. Там се провеждат научни изследвания и образователни програми. В близост има също така парк за пикници и еко-пътека.

Безспорно най-известната туристическа дестинация и най-голямата забележителност на о-в Рождество е неговият Национален парк. 63% от 135-те кв.км площ на острова са заети от него. Паркът се състой в голяма част от тропически дъждовни гори, мнгообразна флора и фауна, които са единствени по рода си в целия свят. На острова има около 200 вида цъфтящи растения, 16 от които се срещат само и единствено тук. Някои от тях са и отровни и причиняват кожни алергии. Има също така много видове птици, някои от които много редки.Стоян Илиев


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.