Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
о-в Рождество 

Населено място: 

Няма да скучаете


О-в Рождество е не само райско кътче за туристите, място за почивка, но тук също така има и нон-стоп дейности за развлечение и много впечатляващи места за откриване. Постоянно се организират най-различни обиколки из острова, превръщащи се в незабравимо приключение за туристите и разкриващи неговото обаяние и уникалност.

Също така за тези, които притежават спортен дух и натура има много възможности за забавление. Така например голфът е едно от най-любимите развлечение за жителите на острова. Има 9 игрища, които са разположени между палмови дървете и тропически дъждовни гори и откриват невероятна гледка към Индииския океан. Организират се състезания по тенис, както за професионални играчи, така и за аматьори, в които често се включват и чуждестранните турсити на острова и така освен играта печелят множество нови приятели. Гмуркането с шнорхел или с водолазна екипировка за по-големи дълбочини е друга туристическа атракция и е почти задължително за всяко посещение на острова. С кораловите рифове, разположени около острова и изобилието от най-различни видове риба и корали, гмуркането се превръща за турсистите в спиращо дъха приключение. Най-популярно и достъпно за гмуркане и плуване място е Флаинг Фиш Коув.

О-в Рождество е една привлекателна туристическа дестинация, впечатляваща със своята неповторима природа, разнообразен растителен и животински свят, чисти плажове, възможности за незабравими приключения, както и за активен отдих.Димитър Анков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.