Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
о-в Рождество 

Населено място: 

Коледният остров


Местоположението му обуславя постоянен туристически поток. С круизните кораби островът се посещава от над 120 хил. туристи годишно. Той е идеален за кратко посещение в Индийския океан. Тук има какво да се види, макар и малко от това да е наистина коледно (от името му - "Christmas" на английски или "Weihnachtsinsel" на немски, което буквално означава "Коледен остров").

О-в Рождество е  рай за тези, които обичат природата и примамва от година на година много туристи. 63% от него са национален парк, в който има уникални и неповторими никъде в света видове от флората и фауната. Може би най-забележителният и известен вид е Червеният морски рак. Изследването на водата около острова е интересно приключение, което не е за изпускане и което впоследствие остава незабравим спомен за туристите, осмелили се да го предприемат. Във водата се срещат най-различни видове тропически риби, делфини и дори понякога величествени китове.

Посещението на острова е едно невероятно културно преживяване с многобройни храмове, красива и девствена природа, редки растителни и животински видове, разнообразна кухня, многобройни обичаи и фестивали като например националният празник на Австралия през януари, Китайската нова година през февуари, Луннен фестивал, фестивал на гладните духове, фестивал за коледни произведения на изкуството и др. За туристите има различни възможности за настаняване, съответстващи на техните възможности.

Остров Рождество може да бъде идеалната дестинация за тези, които  търсят нещо различно, уникално, тропическо и то без да има тълпи от други туристи наоколо.Антон Дойков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.