Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Микронезия 

Изключително красиви острови

Остров Яп
Остров Яп

Остров Яп има 134 външни острова с чисти крайбрежия, корали и пясък, издигащи се на малка височина над водата. Яп има много пясъчни плажове, които са частна собственост и могат да бъдат наемани за всякакви партита. Тайфуните тук обаче са чести и могат да заличат цял един остров. Селските къщи на острова все още се строят от дърво, слама, въжета и бамбук. Яп е страната на камменните пари. Освен тях се използва и американският долар. Столица е Колониа.

Както Яп, така и Чуук е рай за гмуркачите. Неговата девственост и уникалните му води са наслада както за професионалните гмуркачи, така и за тези, които плуват за удоволствие. Голяма лагуна обгражда многото острови и атоли на Чуук. В нея се намира подводен музей с руини от повече от 100 японски кораби и самолети от Втората световна война. Руини има и на по-малка дълбочина, достъпни за гмуркащите се със шнорхел. На главният остров Вено се намира Японският комуникационен център. Като учебно заведение с висок престиж той е едно от предпочитаните училищата в Микронезия. Чуук има много малки острови подходящи за каране на лодка или за плуване. Освен тях има и миниатюрни островчета, изградени само от пясъки широки по-малко от 1 миля, които туристите намират за очарователни.

Понпей е най-големият остров във Федеративните щати Микронезия. Столица е Колониа. Понпей има уникални водопади, планински реки, скрити вирове и невероятна флора. На Понпей се наблюдава голямо разнообразие на дивия свят. По-голямата част от бреговата ивица на Понпей епокрита с мангрови блата. Създадени са и изкуствени плажове. Най- хубавите плажове имат атолите на Понпей. Древният каменен град Нан Мадол e най-известният археологически обект във Федеративните щати Микронезия. Отличителен белег на Понпей е високата 180 метра отвесна базалтова скала Sokehs. Тази живописна скала е подходяща за катерене. Джунглата на Понпей предоставя възможности за пешеходен туризъм.

Целият остров Косрае е обграден от рифови равнини. Тук има няколко прелестни пясъчни плажа между мангровите дървета. Островът е покрит с влажни тропически гори и мангрови блата. Околните коралови рифове имат уникален морски жовот. Там се развива гмуркането с цел лов на баракуда. Срещат се скат и акула-чук. Видимостта под водата е 30 м, а през лятото достига повече от 60 м. На Косрае също има японски кораби и американски самолети, лежащи до пристанището на главния остров Лелу, а също и внушителни руини от 14 в. На острова има условия за развитие на пешеходен туризъм.

На югозапад от Косрае е атолът Нукуоро. Той включва 42 миниатюрни островчета, оформени в почти перфектен кръг около лагуна. Те имат чудесни плажове.Мария Миховска УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.