Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Маршалови о-ви 

Маршалови острови


В сферата на туризма има значителни възможности за инвестиции в частния сектор. Маршаловите острови притежават няколко уникални обекта за продан, които ги отличават като важна туристическа дестинация. Островите са разположени в района Микронезия - един от наи-бързо развивщите се райони за туризъм в света. Те са също така на централно място между Америка и Азия - два от наи-големите източника на туристически пазар.

Като нация на коралов атол, една от четирите в целия свят, Маршаловите острови предлагат уникална околна среда и пейзаж, състоящ се от соленоводни лагуни, обградени с бели плажове и малки острови с богата растителност.

С десетките корабни и самолетни останки от втората световна война, включително единствения в света подводен самолетоносач и знаменосецът на японската флота, Маршаловите острови предлагат несравними условия за гмуркане. Въпреки това все още само един от шестте атола с подобни възможности е разработил програма за гмуркане. В същото време гмуркачите, които не се интересуват от останки, могат да се наслаждават на голямо разнообразие от риби, коралови видове и изобилие от акули.

За тези, които се интересуват от история и приключения островът предлага множество сухоземни останки от втората световна война - крайбрежни противовъздушни установки, бойни самолети, сгради и други непокътнати реликви, всички от които са разположени в изолирани джунгли.

Маршаловите острови са известни и с това, че предлагат едни от наи-добрите условия за спортен риболов в света. В последните години все повече любители на дълбокоморския риболов се насочват към по-отдалечени и слабо посещавани атоли като Бикини и Мили.

И накрая, посетителите на Маршаловите острови могат да се наслаждават на вероятно най-скъпото и известно съкровище на страната - нейните жители и култура.

Предвид големия потенциал на туризма, правителството на Маршаловите острови взема значителни мерки за насърчаване на развитето на този сектор. Властите също така полагат големи усилия за подобряване на условията за ивестиции.Антон Дойков <anton_doykov@mail.bg>


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Маршалови о-ви - История, пътеписи, туризъм, забележителности, хотели
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.