Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Токелау 

Девствена природа, недостъпна за туристи


Туризмът е слаборазвит. Островите получават 4,1 млн. щатски долара годишна помощ от Нова Зеландия. Шосетата са само 18 км. Посещава се от около 2000 туристи годишно.

В Токелау няма летище, няма пристанище, няма коли, няма банки, няма оръжия, няма туризъм и няма дори и столица. Има много острови и фантастична лагуна. Токелау не е от най-лесно достижимите места - само една лодка пътува дотам от Самоа.

Най-доброто време да се посети Токелау е между април и октомври.

Атафу е най-малкият от трите атола на Токелау. Неговите 42 островчета заемат 3,5 кв.км, а мъничката лагуна само 17 кв.км. Населението е 500 ж. Атафу е с най-голяма традиция от трите атола. Могат да се видят традиционни къщи.

Факаофо се състои от 62 островчета, които заемат площ от 4 кв,км и лагуна, която е 50 кв.км. Не е най-големият от атолите, но е с най-голямо население - 580 ж. Има три църкви.

Нукунону е най-големият атол, с 24 островчета (4,7 кв.км) и голяма лагуна (98 кв,км).

Освен да се лежи под палмовите дървета, може и да се ходи на риболов, а също и гмуркането не е за изпускане. Традиционни храни са рибата, сладките картофи, таро, свинското месо и домашните птици. Калева е традиционната напитка в Токелау, направена от ферментирал кокосов сок.Адриана Джелепова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.