Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Питкерн 

Труднодостъпна, но интересна дестинация

Остров Питкерн
Остров Питкерн

Туризмът е слабо развит. Островите са трудно достъпни, тъй като няма международен въздушен път, които да преминава над тях. Може да се отиде с някои от преминаващите круизи или със собствена яхта.

Адамстаун е разположен 120 м. над морето. Градският площад е сърцето на острова, около него се намират съдът, диспансерът, църквата, библиотеката и пощата.

Атолът Дюси е друга забележителност, класически коралов атол с един по-голям и три по-малки островчета около лагуната. Главният остров Акадия е дом за гущери, морски птици и на известният полинезийски плъх. На острова няма палми и растителността е ограничена само в храсти и шубраци.

Остров Хендерсън е най-големият от четирите острова. Не е особено гостоприемно място, но любителите на птиците трябва да го посетят. Островът е под защитата на ЮНЕСКО. Единствените бозайници на острова са полинезийските плъхове, но се срещат и някои земни птици и зелената морска костенурка.

Туристите могат да направят дълга разходка по острова или да поплуват. Плуването обаче не е особено безопасно, затова е добре да се посети известният басейн Сейнт Пол. Условията за риболов около острова са отлични.

Единственият начин да се стигне до островите е от Мангарева във Френска Полинезия. От там преминават яхти, които отиват до островите. Друг начин са пътническите кораби, които обаче преминават рядко.Адриана Джелепова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.