Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Африка Карта на света
Търсене
Южна Африка 

Населено място: 

Ако искате да се забавлявате истински

Столицата е известна и с бурния нощен живот
Столицата е известна и с бурния нощен живот

Кейптаун
Като повечето африкански градове Кейптаун е двойнствен - смесица от европейската и африканската култури. Голяма част е заета от 1000 метрово плато -  планината Тейбълтоп, с прекрасни пътеки и лозя. Всички плажове са лесно достъпни. Центърът на града е разположен на север от планината. Там се намират и повечето забележителности:

  • Замъкът Добра надежда - най-старата европейска постройка в Южна Африка
  • Южно-африканският музей Дистрикт Сикс
  • Брегът на Алфред и Виктория - има огромен аквариум, магазини, ресторанти, барове и др.
  • Ботаническите градини на Кърстенбош

Дърбън
Характерен е с оживения си нощен живот и плажовете, подходящи за сърф. Тук могат да се посетят - Музея на естествените науки, Художествената галерия, местният Исторически музей, Африканският център за изкуство.на запад от центъра на града е т. нар. Индианска местност, където се намира Виктория стрийт маркет, джамията Джума - най-голямата джамия в южното полукълбо и индуският храм Алаям - най-големият и древен храм в Южна Африка.

Градинският път
Има няколко тихи залива - Моссел, Херолд и Бъфало. Местността се характеризира с благоприятния климат през цялата година и предоставя идеални условия за всички видове водни спортове. Бреговата линия е богата на растителност, обградена от красиви лагуни, пясъчни дюни и великолепни плажове с бял пясък. Тук могат са се видят огромни дървета с жълта дървесина и диви растения, тук са и търговските плантации с бор и евкалипт.

Йоханесбург
Стремително развиващ се, неприветлив и опасен град, по-скоро грозен, но притежаващ много богатства, енергия и прекрасен климат.

Национален парк Крюгер
Добре организиран, развит, достъпен и известен. Паркът е един от най-големите и стари национални паркове. Тук могат да се наблюдават най-характерните за Африка животински видове - леопард, слон, лъв, бизон, носорог, гепард, хипопотам, жираф, различни видове антилопи и др.

Дракенсберг (Драконовата планина)
Намира се на границата с Източно Лесото. Голяма част от територията е заета от национални паркове, от които вероятно най-впечатляващият е националния парк Роял Натал.

Природният резерват Силака
Намира се южно от пристанище Св. Джон и е свърталище но видри и белогръди корморани.

ЮАР предлага много и най-различни възможности за забавление от яздене на щраус, до един от най-високите бънджи скокове в света. Има прекрасни пешеходни маршрути, предлага рафтинг, каране на кану, парашутизъм, сърфинг и др.Антон Дойков <anton_doykov@mail.bg>


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.