Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Австралия и Океания Карта на света
Търсене
Австралия 

Населено място: 

Голата библиотека

Вход с дрехи - забранен!

Приживе австралийският милиардер Сойер Франзлайн бе странен човек. Неговото завещание стана предмет на оживени дискусии, като всеки се стараеше да разбере каква цел е преследвал старият зевзек, разпореждайки се със състоянието си.

Франзлайн завеща 66 милиона долара за построяване на библиотека, в която целият обслужващ персонал и читателите са задължени да ходят абсолютно голи.

В библиотеката на чудака може да получите книга само ако предварително сте се свалили дрехите си в специалните съблекални. Естествено разголените библиотекарки ще ви обслужат най-любезно. Една от тях, 42-годишната Айрис споделя: "Повечето наши читатели са истински любители на книгата и научни работници, които нямат време да се оглеждат наоколо.

Ежедневно странната библиотека на Сойер се посещава от над хиляда читатели, които придобиват знанията си приемайки въздушни бани и наслаждавайки се на природните дадености на околните.Аврам Станков


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.