Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Малайзия 

За пътуващите

Кулите близнаци в столицата Куала Лумпур
Кулите близнаци в столицата Куала Лумпур

Безвизов режим

Митнически изисквания

Всички пристигащи в Малайзия са задължени да разопаковат и опаковат своя багаж за митническа проверка. Проверката на багажа от страна на митническите власти се прави на пропусквателните пунктове. Митническа проверка не се прави по време на пътуване в страната – на полуостров Малайзия, Сабах и Саравак. Това не включва безмитните зони, които са Лабуан в Сабах, Пулау Тиоман в Паханг и Лангкави в Кедах. Ако посетителите не притежават стоки за деклариране на пропусквателните пунктове, то те минават по зелената пътека, ако имат багаж за деклариране, те минават по червената пътека за да декларират този багаж. Посетители, които притежават багаж, подлежащ на обмитяване, заплащат 30 % от стойността на багажа. Част от депозита се възстановява, когато посетителите напускат Малайзия, през някой от пропусквателните пунктове. Условието е обмитените стоки да са в притежателите си и да не са изтекли три месеца от вноса им. Предметите заедно с депозита и 30 центова марка се придвижват към митническия офис преди отпътуване.

Здравни изисквания

Няма задължителни ваксини

Питейна вода

Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Безопасност

Ако посещавате Малайзия, внимавайте много за вашите вещи, тъй като кражбите на портфейли и други ценни вещи са често срещано явление. Препоръчва се туристите да не носят много пари в себе си. При случай на кражба може да се обърнете към най-близкото полицейско управление, където има поне един служител говорещ английски. На много туристически обекти има разположени специални полицай, които следят за безредици и наркотици. Притежанието и пренасянето на наркотици е строго забранено.

Електро захранване 240 V, 50 Hzфорум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.