Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Германия 

Населено място: 

Минераните извори


Както може да се сети човек, в Баден-Баден минералните извори не са малко. Даже местните хора си имат приказка, че ако иска някой истински да се наслади на водата, трябва да отиде в подножието на Шварцвалд. Това място трябва да се хареса на всеки, който обича водата. Явно желаещите не са никак малко, след като Баден-Баден е целогодишен курорт с близо 50 000 жители.

Иначе програмите, които подготвят там, включват непрекъснато обикаляне от един басейн на друг, почивки за съзерцаване на камбанариите на катедралите и кокетните къщички. После пак отначало - редуване на вода и почивка. Изворите с лековита алкална и радиоактивна вода са с температурата 64 градуса.

Тук Достоевски проиграва ризата си в Залата с хилядата свещи на най-старото и най-голямо казино в Германия. Още куп видни личности са редували тук водните процедури с игра на карти.

През 1985 г. Терми на Каракала са изцяло обновени и предлагат на 1000 кв.м покрити и открити басейни, водни каскади, пещери със студена и топла вода.

"Фридрихсбад" пък е задължителна част от програмата. Банята е построена през 1873 г. върху основите на римски терми и тук особено популярна е т.нар. ирландско-римската баня. Специалитетът включва подлагане на всякакви водни процедури - парни бани, водни масажи с плуване в хладки басейни.Лора Димитрова


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.