Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Северна Корея 

Населено място: 

Множество архитектурни забележителности

Пхенян: Тук посетителите не трябва да очакват, че ще се срещнат с една оживена азиатска столица, която изобилства от улични реклами, коли и велосипеди. Едни от главните паметници в града са кулата Чучхе, Триумфалната арка, градският стадион, който един от най-големите в света, музеи, паметници, метрото - символ на екстравагантността, украсен с бронзови скулптури, стенописи, мозайки, колони, коридори и платформи от мрамор. В Пхенян има и хотел, който е на 45 етажа, а на върха си има въртящ се ресторант.

Хеджу: Това е най-големият пристанищен град. От тук туристите могат да си наемат лодка и да си направят екскурзия до многобройните и изключително живописни островчета в залива Канхваман в Жълто море, или пък да изследват прекрасните пясъчни плажове. Планината Сянган, на 8 км от пристанището, е един от главните райони подходящи за почивка в страната.

Кесон: Градът някога е бил столица на династията Корио-  богата, пълна с будистки аристократи. Има музеи, будистки реликви, като понякога в града се представят и оригинални конфуциански церемонии.УНСС, спец. Туризъм

Столицата Пхенян

форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.