Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Камбоджа 

Населено място: 

Войната в Камбоджа продължава


На всеки 15 дни в Камбоджа изникват масови гробове

Трийсет години след най-безмисления и потресаващ геноцит, на територията на Камбоджа непрекъснато се откриват масови гробове. Едно училище беше превърнато в централа на червените кхмери. В Туол Сленг, в столицата Пном Пен все още се чуват писъците на жестоко измъчваните хора. Черепите им са събрани в стъклени витрини. Снимките им, направени непосредствено преди смъртта, са закачени по стените. Над 90 % от тези хора все още не са индетифицирани. За  три години, само в това училище, след зверски изтезания, са избити близо 200 000 души. Съзнанието на палачите е изобретило от всяка вещ в сградата уред за мъчение.

Войната там продължава да взима жертви. От поставените някога над 10 000 000 мини са открити едва 4 000 000. По улиците почти не се среща човек без физическо увреждане - откъснат крак, ръка, лице. Деца правят първите си крачки с патерици.

В Камбоджа официално е разрешена просията. В повечето случаи това се оказва единствения начин за препитание.

Екип на Травъл ТВ засне всяко кътче на това място, в което смъртта е навсякъде. Уникалните кадри от училището Туол Сленг и архивни материали от влизането на виетнамските войски в Пном Пен се излъчват в програмата на Травъл ТВ от месец май 2006 г.Степан Поляков, Камбоджа: Писъкът на призрака, снимки автора


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.