Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Бутан 

Населено място: 

Красива и автентична столица

"Крепостта на славната регилия"
"Крепостта на славната регилия"
Мемориалът Чойфен
Мемориалът Чойфен

Столицата Тхимпху лежи в красивата долина на р.Тхимпху Чху. Това е единствената столица в света, в която няма светофари. Монтиран е един единствен преди няколко години, но по-късно е отстранен, тъй като стои не на място. Въпреки, че започва да се обновява, столицата е запазила своя чар, изпъстрена с ярко боядисани красиво декорирани фасади, които и придават средновековен и древен имидж.

Тхимпху е град, богат на будистка култура и туристите определено има какво да видят. Точно над него се намира Траши Чхое Дзонг (Крепостта на славната регилия), която е напълно обновена и реставрирана през 60-те години. Станала символ на столицата, крепостта приютява в себе си кабинетите на краля и главата на монашеството. Много от туроператорите организират посещения на националното училище по изобразително изкуство, където се обучават талантливите деца от цялото кралство.Интересно е, че пред училището има малко магазинче, където туристите могат да закупят техните творения на приемлива цена. Друга дестинация в столицата е Националният мемориал Чойфен, където са събрани многобройни свещени картини и статуи. Близо до стадион Чандлимитанг е полето за стрелба с лъкове и всеки може да се порадва на участниците в националния кралски спорт. Впечатляващ е и националният институт за традиционна медицина, произвеждащ около 300 вида лекарства от различни растения. През есента всички хотели са резервирани, но туристите могат да бъдат настанени и в приемни къщи, а дори и в палатки. За съжаление хотелските услуги не са на кой знае какво ниво.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.