Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Непал 

Населено място: 

Красива природа и снежни върхове

На север от столицата Катманду има два приятни региона, където алпинистите могат да се запознаят с живота на шерпите и да се насладят на алпийските ливади, езерата и снежните върхове. Долината Хеламбу, отличаваща се с красива природа и приятен климат, лежи на север от долината Катманду. Точно над Хеламбу катерачите преминават през планински маршрут, за да достигнат до езерото Госаинкунда, разположено на височина от 4 380 м. Наблизо има и други езера като Нсккунда, Вхаиравкунда, Сарасуатикунда. Маршрутът преминава през разнообразни пейзажи от вечнозелени гори, водопади, буйни потоци до субалпийски гори.

Един от най-известните маршрути в Непал започва от Покхара и продължава 6-7 дни на северозапад до масива Анапурна. На източната граница на страната пък се извисява третият по височина връх в света Канченджанга, висок 8586 м. Тази дестинация е подходяща най-вече за групови изкачвания. Районът е доста необитаем, така че алпинистите трябва предварително да са снабдени с храна и необходима екипировка.

Докато високите Хималаи заемат северната част на Непал, южната част, известна като Тераи е покрита с гъсти тропически джунгли, обитавани от различни видове диви животни и екзотични птици. Тук туристите могат да се насладят на една от най-прекрасните сафари дестинации. Други атракции са разходка сред природата и спускане с кану по извиващите се реки в джунглата.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.