Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Киргизстан 

Населено място: 

За пътуващите


От 1 януари 2000 г. е въведен едностранен визов режим с Киргизката република. При пътуване за Киргизстан е необходимо да притежавате валиден паспорт. При влизане в страната е необходима задължителна регистрация.

Подробна информация за изискванията при пътуването в Киргизия може да се получи от Посолството на Киргизката република в Москва и в Истанбул.

Митнически изисквания

Няма ограничение за внос на валута, но е задължително декларирането й.

Престъпност

Като цяло обстановката в страната е неспокойна. Следва да се проявява внимание при ползването на таксита, които са без характерните обозначения, при преминаването през страната: движение на светло, спиране на охраняеми паркинги до населени места, стриктно спазване на правилата за движение. Смяна на валута само на определените за целта пунктове.

Заразни  заболявания

Не се изискват специални ваксинации при влизане в страната. По неофициални данни обаче, в страната върлуват някои заразни болести, особено около водните басейни през горещите летни дни.

Опасности

В планинските райони на страната, при обилни пролетни и есенни дъждове, както и при топенето на снеговете, се образуват свлачища.

Ако възникне проблем

Обърнете се към българското посолство в Казакстанфорум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.