Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Европа Карта на света
Търсене
Малта 

Населено място: 

Малтийската Феста

Мъченията на Св. Катерина
Мъченията на Св. Катерина

Малтийците обичат празненствата. Всяко едно село, градче има своя празник - “феста”, който е посветен на светеца-патрон. Фестата е най-важното събитие в календара на всяко населено място и всички участват активно в нейното подготвяне и провеждане. Улиците се украсяват със знамена, огромни драперии, а вечер - с хиляди разноцветни светлини. Специално внимание се отделя и на украсата на черквите. В деня на празника статуята на светеца-патрон се понася на раменете на няколко мъже, а камбаненият тържествен звън придружава процесията. Вечерта завършва с грандиозни фойерверки.

Изключително интересно е да се посети Малта по Великденските празници – на определени места се организират грандиозни шествия пресъздаващи сцени от Библията. А въодушевлението по улици, в магазини, барове, дискотеки, ресторанти е изключително голямо и неописуемо по Коледните и Новогодишните празници – всички улици са празнично украсени и осветени.Мариана Охридска

Дървеният кръст, издигнат в чест на победата над французите през 1798 г.

форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.