Русская версия English version
Пътеводител - информация за дестинации
Версия за печат на принтер Азия Карта на света
Търсене
Шри Ланка 

Населено място: 

Богата природа


Препоръчва се и посещение на ботаническата градина Перадения, където се отглеждат орхидеи и пазаруване от асоциацията по изобразителни изкуства, където туристите могат да се снабдят с различни уникати и творения.

За съжаление някои от по-хубавите резервати за диви животни не са безопасни за туристите. Може би най-подходящи са националният парк Яла (в южната част на острова). В парка има слонове, глигани, панчи и други птици. За улеснение на туристите са изградени няколко места за пренощуване точно на плажа. Националните паркове Лахугала и Гал Оиа в югоизточната част на острова също са отворени за посетители. И в двата се срещат огромни стада от слонове. Други известни резервати са Вилпату, обитаван от леопарди и птици и мангровият заблатен район Кумана, дом на стотици видове птици.УНСС, спец. Туризъм


форум на пътешественика
Няма мнения


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.